Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2014 08:42 - Последният папа и края на света
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 9657 Коментари: 9 Гласове:
3

Последна промяна: 08.03.2017 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

През XII век в Ирландия архиепископът на Армагх на име Малахия (1094 – 2 November 1148) написва пророчества за папите до края на света. Неговият списък се състои от 112 папи. За първи път пророчествата са публикувани през 1595 г. от бенедиктинския монах Arnold Wion. За различните папи епископ Малахия е отделил по няколко думи в стихове. В пророчеството на Малахия за последния 112 по ред папа е записано с повече думи:

"In persecutione extrema S.R.E. sedebit.
Petrus Romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus, quibus transactis civitas septicollis diruetur, & judex tremendus judicabit populum suum. Finis."

В превод:

"В последното гонение на Светата Римокатолическа Църква ще застане Петър Римлянина, който ще пастирува овцете сред много терзания, след свършването на което градът на седемте хълма1 ще бъде разрушен и страшният Съдия ще съди своя народ. Край."  

На 13 март 2013 г. за нов папа беше избран 76-годишния Аржентински кардинал Бергоглио, който приема името Франциск I. Според списъците с папи на епископ Малахия това е 112 папа (но според някои, не е 112). За първи път в историята на римокатолическата църква е избран за папа йезуит. Йезуитите са римокатолически таен и наказателен орден - тайно общество създадени през . Целта на създаването на този таен орден е унищожаването на протестантството и всички, които не се подчиняват на папата. Това се отнася и за атеистите разбира се.

Включвам линк към моя статия при избирането на папата преди година:

http://ernest.blog.bg/history/2013/03/28/nov-papa-predatelstvoto-na-kenet-kopland.1069083

Още след избирането му много хора се запитаха това ли е последният папа преди края? Но пък името не отговаря. Но дали наистина не отговаря? Някои изказват мнение, че просто е използвано символично казано името Петър. Петър означава "скала", "канара", а името на папата е Бергоглио, но на немски думата Bergen e "планина". Не става ли въпрос за едно и също?

-----------------------

1 Рим, който е построен на седем хълма е известен като "градът на седемте хълма". В Библията също се споменава в книгата Откровение на Йоана 17 и 18 глава, където римокатолеческата църква с център Рим (където се намира Ватикана) е представена като блудница и Вавилон и ще бъде унищожен в последните времена.

Включвам 17 глава:

 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;
2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.
3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, където видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.
4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.
5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята. 6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.
7 Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра който я носи, който има седемте глави и десетте рога.
8 Звярът, който си видял, беше, но го няма; обаче, скоро ще възлезе из бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създанието на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма, но пак ще дойде.
9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;
10 те са и седмина царе, от които петимата паднаха, и единият сега е, а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои;
11 и звярът, който беше и го няма, той е осмият цар, който е от седемте, и отива в погибел;
12 и десетте рога, които си видял, са десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе заедно със звяра;
13 те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт;
14 те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете; тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни.
15 Каза ми още: Водите, които си видял, гдето седи блудницата, са люде и множества, народи и езици.
16 И десетте рога, които си видял, те и звяра ще намразят блудницата, и ще я направят пуста и гола, и ще изядат месата й, а нея ще изгорят в огън. Защото Бог тури в сърцата им да изпълнят Неговата воля, като действуват единомислено и предадат царската си власт на звяра, докато се сбъднат Божиите думи. 18 И жената, която си видял, е големият град, който царува над земните царе.

18 глава:

След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава. 2 Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица;
3 защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудствуване, и земните царе блудствуваха с нея, земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош.
4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й; 5 защото греховете й стигнаха дори до небето, и Бог си спомни нейните неправди.
6 Въздайте й, както и тя е въздала, да! платете й двойно според делата й; с чашата, с която е черпила, почерпете я двойно. 7 Колкото е прославила себе си и е живяла разкошно, толкоз мъки и печал й дайте; защото казва в сърцето си: Седя като царица, не съм вдовица, и печал никак няма да видя.
8 Затова в един ден ще дойдат язвите й, мор, печал и глад, и тя ще изгори на огън; защото могъществен е Господ Бог, който я съди. 9 И земните царе, които са блудствували и живели разкошно с нея ще заплачат и заридаят за нея, когато видят дима от изгарянето й. 10 Отдалеч ще стоят поради страх от мъките й и ще казват: Горко, горко на тебе, велики граде Вавилоне, крепки граде, понеже в един час дойде съдбата ти! 11 И земните търговци плачат и жалеят за нея, защото никой вече не купува стоките им,
12 стоки от злато и сребро, скъпоценни камъни и бисери, от висон и багреница, коприна и червено; и всякакво благоуханно дърво и всякакви изделия от слонова кост и всякакви изделия от скъпоценно дърво и от мед; от желязо и от мрамор; 13 и канела, аромати, темян, миро и ливан; вино и дървено масло; чисто брашно и пшеница; добитък и овце; коне, колесници и роби; и човешки души.
14 Овощията, за които душата ти копнееше, изчезнаха от тебе, и всичко изящно и разкошно загина от тебе, и няма вече да се намерят.
15 Търгуващите с тия неща, които се обогатиха от нея, ще застанат отдалеч поради страх от мъките й, ще плачат и ще жалеят, казвайки:
16 Горко, горко, граде велики, облечен във висон, багреница и червено и украсен със злато, със скъпоценни камъни и с бисери;
17 защото в един час запустя толкова богатство! И всеки корабоначалник, всеки пътник по море, моряците и всички, които се препитават от морето, застанаха отдалеч, 18 и викаха, като гледаха дима от неговото изгаряне, казвайки: Кой град приличаше на великия град?
19 И посипаха пръст на главите си и викаха с плач и жалеене, като думаха: Горко, горко на великия град, в който всички, които имаха кораби по морето, се обогатиха от скъпоценностите му; защото в един час запустя!20 Веселете се за него, небеса и вие светии, вие апостоли и пророци, защото съда, с който вие бяхте осъдени*, Бог отсъди над него. 21 И един силен ангел взе един камък голям като воденичен, та го хвърли в морето и рече: Така стремително ще бъде тръшнат Вавилон, великият град, и няма вече да се намери. 22 Глас от ония, които свирят на арфи, и от певци, от свирачи и от тръбачи няма вече да се чува в тебе; и никакъв художник от каквото и да било художество няма вече да се намери в тебе; и шум от воденица няма вече да се чува в тебе;
23 светлина от светило няма вече да свети в тебе; и глас от младоженец и от невеста няма вече да се чува в тебе; защото твоите търговци станаха големците на земята, понеже чрез твоето чародеяние бяха измамени всичките народи.
24 И в него се намериха кърви от пророци и от светии и от всичките заклани на земята.

* През вековете римокатолическата институционна църква е осъдила и убила стотици хиляди невинни християни само заради това, че не са приемали фалшивите й догми.




Гласувай:
3



1. penchoan - Апокалипсисът беше предвиден за ...
04.06.2014 23:47
Апокалипсисът беше предвиден за 1999 г., но се отлага с 15 години до сега. Затова и предсказанията се променят. Сега има един папа в повече, т.е. Петър Римлянинът ще бъде 113 папа.
цитирай
2. ernest - Никога не е имало пророчество за апокалипсис за 1999 г.
05.06.2014 08:08
Просто това са измислици на болни мозъци. Никъде в Библията няма и не е имало от древността християнски предсказания за нещо подобно. Точните години никой не ги знае. Но има признаци. Аз не се обвързвам с даденото прирочество от архиепископа на Армагх за последния папа, но го споменавам защото е интересно.
цитирай
3. pesho - Пророчество в което е записана г...
05.06.2014 13:43
Пророчество в което е записана година означава че е измама.Всички пророци са виждали картини от бъдещето и на са можели да определят годината.По тази причина са описвали тези събития за да можем ние да ги тълкуваме.А инече в пророчеството се говори за черния папа,така са казвали на кардинала ръководил йезуитския орден
цитирай
4. penchoan - Нострадамус предсказа апокали...
06.06.2014 08:36
Нострадамус предсказа апокалипсис за 1999 г., но се отложи. Това отлагане промени пророчеството за папите.
цитирай
5. ernest - Нострадамус не е християнин
06.06.2014 12:03
Не е много ясно какво точно е прадсказал Нострадамус - при него всичко е закодирано и всеки може да си го тълкува както си иска. И най-важното той не е бил християнин, но окултист, с когото са контактували други сили. И това нищо не е променило относно библейските събития или пък тези свързани с фалшивата църква начело с папите. Пешо е отбелязал правилно, че библейските пророчества не са свързани с конкретни години, но събития. Но единствено относно посоченото от мен пророчество може да се добави, че в него не се споменава "черния папа" на йезуитите", докато ние много добре знаем, че сегашния измамник е йезуит. В момента черният йезуитски папа е Адолфо Николас и Бергоглио е негов подчинен. Когато е написано това пророчество още йезуити не е имало. А относно различните папи, антипапи и по няколко папи едновременно на трона общо вече е имало доста, вероятно над 320 папи. И е почти невъзможно да се пресметне точния им брой. Тъй като някои имена отсъстват от списъците, ако щете примерно папеса Йоана. Мнозина са били тровени и убивани само след дни или още по-малко, преди да встъпят в длъжност. В Уикипедия примерно в момента според списъците с официалните папи последния Франциск се води 266-ти папа.
цитирай
6. penchoan - Макар да е бил евреин, Нострадамус е ...
06.06.2014 22:09
Макар да е бил евреин, Нострадамус е бил лекар католик, значи християнин. Това се подразбира и от писмата му. Той е бил запознат в детайли с Божия план. Датира Второто пришествие за края на юли 1999 г., което по съвременния календар е 11 август 1999 г. Той дори посочва, че сегашния папа ще бъде убит и ще дойде последният - Петър Римлянина. Тази дата е потвърдена също от Учителя Петър Дънов.
цитирай
7. ernest - С малко уточнение
07.06.2014 07:45
penchoan написа:
Макар да е бил евреин, Нострадамус е бил лекар католик, значи християнин. Това се подразбира и от писмата му. Той е бил запознат в детайли с Божия план. Датира Второто пришествие за края на юли 1999 г., което по съвременния календар е 11 август 1999 г. Той дори посочва, че сегашния папа ще бъде убит и ще дойде последният - Петър Римлянина. Тази дата е потвърдена също от Учителя Петър Дънов.


Ако може малко уточнение. Родителите на Нострадамус приемат римокатолическата вяра като за пред хората. Той от малък е обучаван от дядо си в мистицизъм. Не е бил католик, но е приел лице на католик за пред хората. В писмата си е можел да пише това, което се изисква да се чуе от човека от другата страна. Той е имал тайна стаичка със забранени окултни и магьоснически книги. След като умират по време на чумата жена му, с която се женят по любов и детето му той изцяло се отдава на окултизма. Дънов много неща е казал, които не са така както трябва. Ти сам го потвържадаш с гореказаното.
цитирай
8. stoyan80 - до penchoan:
09.03.2017 22:09
В “Центурия” Х, четиристишие 72, се казва:
“Година 1999, седми месец:
От небето ще дойде великият цар на ужаса,
възраждайки великия цар на ангулемците (d’Angolmois).
До и след това Марс щастливо ще царствува.”
Трябва да се уточни, че по Юлианския календар седмият месец започва на 11 август 1999 г. По това време планетите са били разположени във вид на кръст или в квадрат.
На тази дата не се случи "Апокалипсисът", но (ако си спомняте) имаше пълно слънчево затъмнение (последното за века). Последният път, когато пълната лунната сянка е преминала през Европа е 1961 г. Това е, което е предсказал Нострадамус. Неговите четиристишия безспорно са написани в завоалиран, символичен стил и рядко биха могли да се тълкуват буквално.
Дънов също не е дал точна година за тези събития. Твърдението за 1999 г. е журналистическа измислица. Жълтите медии обичат да злоупотребяват с имената на известните пророци и да ни сплашват ежегодно със скалъпени "пророчества" за "Края на света" с цел предизвикване на лесни сензации.
цитирай
9. penchoan - penchoan до stoyan80
10.03.2017 22:17
Петър Дънов има множество изказвания за 1999 г. В едно от тях се казва, че цикълът на Кали Юга свършва на 11 август 1999 г. Тази дата не е била определена за край на света, а за начало на космически катаклизми. Нострадамус има един стих, в който се казва: "В годината, в която Окото управлява Франция..." - цитирам по памет, защото ще ми трябва доста време да намеря точния стих. Известно е, че Жан Мари льо Пен е с едно око. Той е трябвало да стане президент на Франция. Обаче, поради отлагане с 18 години до сега, той вече е доста възрастен. Затова, дъщеря му Марин льо Пен ще стане президент на Франция.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665533
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031