Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 08:50 - Облъчват ни с психотронна апаратура
Автор: svet80 Категория: Политика   
Прочетен: 6271 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 29.06.2010 09:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  Професор се поболя от незнайно лъчение

image

Необяснимо свръхмощно електромагнитно поле е засечено в жилището на проф. Георги Василев, което му предизвикало диабет. Ученият, който е филолог, живее в кв. “Гоце Делчев”, бл. 252, в столицата. От година-две той започнал да усеща болезнено въздействие върху тялото си късно вечер, докато е в работния си кабинет.

Същата диагноза получава и живеещата на по-горния етаж медсестра Полина Траянова. Съсед от осмия етаж обявява, че са му открили смущения в щитовидната жлеза. Жена от същия вход умира от тумор в мозъка. Имала рак на гърдата, но била в ремисия от 5 години, а нещо активирало болестта, убеден е синът й Ивайло Христов, който работи в системата на мобилните комуникации. Психоза ли е обхванала живеещите в този вход, или наистина има лъчение, което активира скрити болести?

Вредните честоти нападат след 22 ч

“Както си седя, и към 22 ч изведнъж започва силен натиск върху лицето и гърдите ми, остра болка в тилната област на главата, сякаш ми забиват шишове”, описа преживяванията си проф. Василев. Тръгнал по лекари, но никой не могъл да му обясни причината. Сам забелязал, че ако не е в кабинета си, тези симптоми не се проявяват.

Негов близък лекар го насочил към Военномедицинска академия, където има научно-приложен център за военна епидемиология и хигиена. Там се свързал с физика от нуклеарната лаборатория Петър Чобанов, който често измерва в жилища дали има вредни стойности на електромагнитното поле.

На 27 февруари т. г. физикът идва в дома на проф. Василев с германска апаратура на ВМА и още уреди, наети от частна лицензирана фирма. В началото те отчитат нормално за София електромагнитно поле.

В 22 ч обаче стрелките на уредите изведнъж рязко скачат. Отчетени са наднормени стойности на двата компонента на електромагнитното поле, описани в протокола: “по параметъра “интензитет на магнитното поле” превишението достига 111,11 пъти. За параметъра “интензитет на електрическото поле” превишенията са до 15,2 пъти”.

Възможно ли е 111 пъти над нормите?

Експертът физик от ВМА работи в жилището пет нощи поред и дава заключение да не се пребивава в стаята кабинет на проф. Василев, ако не бъде изградена изкуствена защита от вредното лъчение. Източникът му обаче е непонятен за доказани експерти като инж. Димитър Бучков, съветник в комисията по икономика и енергетика на НС.

Доц. Пламен Данков, преподавател по безжични комуникации в Софийския университет, смята. че няма разумно обяснение, освен да е много стара и мощна лампова радиостанция.

Тази версия се отхвърля от физика от ВМА Чобанов - “Трудно мога да си представя радиолюбител да работи на честоти от 5 херца до 300 мегахерца, както засичам. Той си има зададена честота, която не може да е над 30 мегахерца.”

Чобанов предполага, че някой може да е инсталирал в жилищен блок мощна апаратура, например за следене трафика на транспортни машини. И да нехае, че тя разпръсква електромагнитен смог околовръст. Това не е невъзможно, след като апартаменти се наемат за офиси на фирми.

“Наблизо може да е монтирана охранителна система или комуникация на СОТ”, предполага доц. Бойчо Бойчев, физик от БАН.

Излъчвателят скрива от МВР таен компютър?

Най-актуална е хипотезата, споделена от някои от цитираните учени - в съседен апартамент е инсталиран свръхмощен компютър, който има апаратура за защита от външно проникване. Но Законът за електронните съобщения позволяват на МВР да следи трафика в интернет.И притежателят на “оперативно интересни сведения” в компютъра си не иска да бъде разкрит.

Апаратурата на физика от ВМА е засякла, че сигналът идва от втория етаж на съседна луксозна жилищна сграда. Но там единият апартамент е необитаем, а в другия е възрастно семейство, което отрича да има инсталация - източник на лъчение.

“Нещата са сериозни. Там (в жилището на проф. Василев - б. а.)има модулирани честоти. Това значи сложен сигнал, който въздейства по специфичен начин върху биологическата мишена”, предупреждава Чобанов, като явно не отхвърля и тезата вредното лъчение дори да е умишлено...

Чрез насочен модулиран сигнал се въздейства директно на т. нар. ретикулум, разяснява той. Това е формация в централната нервна система, която има окончания навсякъде по човешкото тяло. Ефектът първоначално може да е необяснимо зачервяване на кожата, възпаление на нервни окончания, както и активиране на заболявания, обясни физикът от ВМА.В случая живеещите в облъчвания вход се поболяват от диабет, от смущения в щитовидната жлеза и активирано онкозаболяване.

ДАНС реагира, но... нямала апаратура

Притеснените живеещи в бл. 252 изпращат на 17 март т. г. писмо до Националния център за опазване на общественото здраве (НЦООЗ). Той е държавният орган за контрол на лъченията. Оттам обаче препращат гражданите към здравното министерство. И всичко спира.

Проф. Василев уведомява ДАНС, откъдето правят свои замервания, но признават, че “апаратурата им не е пригодена за изследвания в областта на здравеопазването”. Отговорът е подписан от главния секретар на ДАНС Младен Георгиев на 26 май т. г.

Председателят на здравната комисия на Народното събрание, д-р Лъчезар Иванов, реагира светкавично и на 28 май т. г. препраща жалбата на живеещите в бл. 252 до здравния министър проф. Анна-Мария Борисова с препоръка за проверка на случая. Предстои замерване от екип на НЦООЗ. За 4 месеца жалби и сигнали всичко отново е в изходна позиция.

Проблемът с вредните електромагнитни лъчения бе дискутиран широко след масовото инсталиране по покривите на жилищни сгради на базови станции на мобилните оператори. Случаят с бл. 252 в кв. “Гоце Делчев” обаче не е от тях, но той поставя по-големия въпрос - липсата на контрол при инсталирането и употребата на излъчватели в жилищна среда.

Никой днес не знае какво има в съседното жилище, дадено под наем на някого си. В Европа се следи изкъсо всяко лъчение, неговият обхват и честота. Защото е научно доказано - наднормените електромагнитни лъчения може да активират предразположеност към онкозаболявания. Зад това застават световни изследователи като Лика Хайфиц, Юрий Григоревич, сочат го резултатите от проучванията на Института по електричеството и живота в Амстердам, на Омпи Ганди от университета в Юта. У нас все още се приема като нечия прищявка или глезотия.

Шефът на Българския енергиен форум инж. Иван Хиновски:

Недопустимо високи стойности са замерени в дома на проф. Василев. Как е възможно - те са в пъти по-високи от разрешените дори в подстанциите на електропреносната мрежа у нас, а става дума за жилище”, коментира инж. Иван Хиновски, който е и бивш изпълнителен директор на НЕК.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=526854




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. universalnite000 - Да, и това е само върхът на айсберга, ...
29.06.2010 11:11
Да, и това е само върхът на айсберга , на много места в София има монтирани излъчватели, които действат психотронно . Например по бул. Витоша ....
цитирай
2. liliyanaandreeva - ДОБРЕ, ЧЕ ДОЙДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА
29.06.2010 22:09
АКО ТАЗИ СТАТИЯ БЕШЕ НАПИСАНА ПРЕДИ ТОВА,ТО АВТОРЪТ ЩЕШЕ ДА Е ВЕЧЕ В НЯКОЯ \4ПСИХУШКА", Т. Е. ПСИХИАТРИЯ С ДИАГНОЗА ДУШЕВНО РАЗСТРОЙСТВО ИЛИ ШИЗОФРЕНИЯ.
цитирай
3. liliyanaandreeva - КОГА ЩЕ ДОЙДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА?
29.06.2010 22:13

СПРЕТЕ !

Ад, чистилище и рай –
чек с адрес за пай…
Свършиха се вересийте,
свършвайте с простотийте!...
Свърши се авантата –
прибери си крантата!...
Всеки умен тук разбра –
няма вече “ кьор – софра”…
Незаконно началствате –
безсмислено нахалствате…
Събудете и онзи, дето дреме,
че настана ново време!...
Хич не се спотайвайте –
от властта не се омайвайте!...
Много ще загазите,
загдето ближния си мразите…
И кажете на диктатора
да изключи сегрегатора –
битово-социалния, сенчесто-индустриалния;
и още – сенчестата икономика и подслушващата електроника!...
цитирай
4. анонимен - Невъзможно
30.06.2010 22:38
Бих искал да попитам т.нар. физик Петър Чобанов как разбра, че електромагнитните вълни са модулирани, след като е ясно, че измервателната му апаратура не дава информация за това. Също: какво разбира от ретикулуми или и той се е превърнал в "специалист от висока класа", каккъвто се счита и Димитър Бучков, който "много обича физиката", както той сам казва и поради това толкова дълбоко я разбира...
цитирай
5. protestantina - ПСИХОТРОННИТЕ ОРЪЖИЯ СА РАЗРАБОТКИ НА КГБ И ЦРУ.
04.07.2010 01:43
През годините на студената война която продължава и днес на подмолно ниво,и двете враждуващи страни се занимаваха с изследване на паранормалните явления (като екстрасенси,гледачки,баячки и прочие) и се сртремяха да използват натрупаните познания за надмощие над врага.Така се стига до разработването на техника която излъчва радио вълни на честотата на мозъчните електромагнитни вълни на човека.С тази техника могат да въздействат не само върху здравето но и върху мислите и чувствата на почти всеки човек.Могат да ви внушават да вярвате в едно или друго нещо и да взимате едни или други решения дори те да не са адекватни на реалноста.Така чрез тази техника могат да бъдат зомбирани цели огромнии маси от народ,и да бъдат накарани да мислят о един и същи начин.През 1968г. в зградата на ЦРУ във САЩ започват да се случват странни неща.Започват служителите на ЦРУ да се разболяват от напръв поглед странни заполяввания.Други от служителите изпадат в тежки депресий и за месец над 10 служители на ЦРУ се самоубиват.Това предизвиква преместването на елият персонал в друга зграда вцентъра на Вашингтон.След месец и там започва същото явление което предизвиква започването на разследвване.След седмица разследване в съседната на ЦРУ зграда е открита машина която генерира и излъчва мощни електромагнитни вълни в много широк диапазон на честотата на електромагнитните вълни на човешкият мозък.След изключване на машината здравословните и психологични проблеми на персонала на ЦРУ изчезват като че никога не ги е имало.Такава техника е била масово използвана и в първите години на нашата псевдо "демокрация"и използването и е било предназначено да притъпи чувствата и мислите на повечето българи за да ги държи пасивни спрямо политиката.По този начин българинът е бил държан в подчинение и послушание повече от 25г.В един гррад е достатъчно да им 7 такива мощни излъчватели за да бъде зомбиран целият град.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svet80
Категория: Политика
Прочетен: 1704034
Постинги: 36
Коментари: 746
Гласове: 497
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930