Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2014 21:34 - НА ДВА ХААРПА И ДЕСЕТИНА ВАНГА
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2775 Коментари: 4 Гласове:
26

Последна промяна: 09.07.2014 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Два призрака бродят из България – призракът на баба Ванга и този на ХААРП. Те обясняват природните явления и събитията в обществото, а връзката им със здравия разум клони към нула. Спрямо тях би могла да бъде създадена таблица на отклоненията, която да отчита степента на увреждания, взимайки за мярка един хаарп и един ванг. Малко проява на здрав разум бе отчетена в последния месец само във Варна и Добрич, където доброволци с най-обикновени лопати отидоха да разчистват последиците от наводненията.

Няма нужда от специални познания, за да бъде изготвена таблицата за отклонения. Достатъчно е да чуете какво говори човекът пред вас на опашката, да почетете няколко публикации, да влезете във форумите или да погледате телевизионни предавания, посветени на темата. И вече можете да поставите диагнозата: ”Този е на два хаарпа и десетина ванга.” Стига и вие да не се числите към общността на тези, които нямат нужда от търсене на причинно-следствени връзки и веднага могат да посочат източника на бедствието. Какво е HAARP (ХААРП)?  „Проектът  - осведомява един сайт – е част от американския арсенал за постигане на Новия световен ред, който включва и създаването на космическия щит за противоракетна отбрана. Чрез него ще бъде възможно да се манипулират икономиките на цели държави чрез предизвикване на изкуствени климатични аномалии”. Съвършено ясно и точно е написано, а изводът се натрапва от само себе си – за наводненията във Варна е виновен ХААРП.  Текстът е само информационен, все пак, въпреки че завършва с изброяване на повечето урагани, тайфуни и земетресения, които са споходили Земята, като очевидна последица на желанието на американците да контролират света. Недосетливите може да се поровят повечко из нета, където ще попаднат на публикации, които ще им посочат директно причините за наводненията и жертвите след пороите в България през тази година. Хората на два хаарпа и половина нямат нужда от повече подсказвания или доказателства. За тях е напълно приемливо обяснението, че врагът отвън не спи. Те не искат или не си спомнят за наводнението в Цар Калоян през 2007-ма година, когато загинаха осем души или за наводнението в село Бисер през 2012-та , когато  намериха смъртта си единадесет човека. Десетки  останаха без домове.  И в двата случая виновни няма, има само пострадали. Година след бедствието в Цар Калоян прокуратурата спря разследването, но посочи причината – интензивни валежи, непочистено речно корито и лошо техническо състояние на  язовирите в района. С това заключение случилото се замина в миналото. Скъсването на стената на язовир „Иваново” потопи село Бисер под вода. Виновни няма, нито пък наказани. Още един случай, за който почти никой не си спомня, освен пострадалите. Причините за наводненията във Варна може и да бъдат изяснени след време, но дали ще има хора, които ще понесат отговорността? При такова струпване на липса на отговорност и вина, не е учудващо, че теориите за конспиративност и обяснението със силата, която действа извън  нас, се разпространяват и приемат толкова охотно. Хората на няколко хаарпа забравят колко европейски страни преживяха наводнения през последните години, строиха диги и спасяваха човешки животи с общи усилия. Теорията за ХААРП удобно оневинява и обезсмисля почистването на речните корита, контрола върху язовирите и труда на тези, които работят за възстановяването на поразените от бедствието населени места.

Всъщност, природните бури в България имат закачка с Космоса, но тя не е свързана с американския опит за въвеждане на световен ред и  се наричаше Космическо око. То беше тържествено открито от тогавашния министър на бедствията и авариите Емел Етем и други отговорни лица и трябваше да помага за наблюдението на възникване и  следенето на развитието на пожари, свлачища, наводнения и какво ли още не. В черната дупка на неговата космическа дейност се вля голяма сума, но то не предизвести нищо, когато дни след появата му, водата заля Цар Калоян. Днес за Космическото око на Емел Етем никой не си спомня. Историята на наводненията в България в последните години насочва не толкова към HAARP, колкото към „Репортаж за трите Хаш” на Валери Петров, в който след дълго търсене на саботаж, се оказва ,че  зад инициалите на виновника се крие не чужд агент ННН, а българското Някой Некадърник Наш. Свръхестественото  обаче винаги върши добра работа като оправдание. През 2007-ма Емел Етем беше попитала :”Аз да не съм магьосница, че да спра дъжда?”  Седем години по-късно вицепремиерът по икономическата политика Даниела Бобева заяви: „Може би за това трябва да ни поискате оставката, че не можем да спрем дъжда?”  Една Етем не може да се пребори с природните катаклизми, въпреки Космическото си око,  нито пък хората на два хаарпа и половина и десетина ванга очакват Бобева сама да победи американското тайно оръжие за влияние над климата.

Да видим какво става в лагера на вангите.  Пророчествата на Баба Ванга се припомнят винаги при наводнения, студени зими, избори, а също и когато става дума за връзката на Бългаия с  Русия.  Осемнадест години след кончината й Ванга е справочник, който не подлежи на съмнение.  Тя, оказва се, е предсказала наводненията през 2014-та. Направила го е пред авторитетния източник Анатолий Любченко, представен като бизнесмен и пътешественик. Тълкувателите на пророчествата й не виждат проблем в източника на информация, ако той изобщо съществува. Това за вангите няма особено значение. Важното е , че някой се е срещал с нея и може да говори от нейно име почти две десетилетия след смъртта й.  Баба Ванга е видяла,че държавата ще преживее катаклизми, а управляващите ще имат проблеми.  Твърдението е валидно за всички страни по земното кълбо, но за нас то придобива особено значение. Щом достоверни източници твърдят, защо неизвестен брой вестници и сайтове да не разтълкуват думите й? Ако пророчествата не винаги се сбъдват, като това за реки от кръв през май настоящата година,  съветите на Ванга не подлежат на съмнение. „Да не разваляте дружбата с Русия. Дядо Иван, а не брат Джон е спасението.” На връзката между България и Русия, между Ванга и Русия са посветени книги и публикации, а Ванга е придърпана посмъртно в лагера на тези, които вярват и знаят от къде ще дойде спасението за света в цялост и за България в частност.  От Русия. Ако изпускаме последния влак, за да се хванем за правилното място, друго предсказание ни подсказва, че чернокож ще бъде последният американски президент, след което  в Щатите ще избухне война, в която щяла да се намеси дори Индонезия. Русия е тялото, а България  - духът. Или обратното, няма особено значение. Хората на десетина ванга ще отидат да гласуват и на предсрочните парламетари избори. И за тях се намира нещичко от предсказаанията на пророчицата за 2014-та. „Нов човек, висок, от чужбина, ще поведе България за добро.”  При засиления внос през последните петнадесет години на ниски и високи лица от чужбина в управлението разгадаването на посланието не е лесно, но ванговете ще открият своя нов герой за предстоящите избори. Ако и той не се окаже надежден, ще се допитат до друго предсказание.

 „Не е възможно българският народ да изкрейзи така масово без намесата на  психотронно оръжие” – казал един сеизмолог в предаване, в което другият събеседник оповестил, че именно ХААРП и нищо друго е виновен за наводненията във Варна и Добрич. Напълно е възможно, за съжаление. Хората на два хаарпа и десетина ванга са абсолютно убедени, че някой друг, а не те са причината за дереджето, в което се намират. С това убеждение ще отидат да гласуват на предсрочните избори и никой не знае кого  ще си изберат. Каквато и да е абревиатурата, без съмнение ще става дума отново за трите ННН (хаш), а за разочароването в последствие или Ванга ще го е предрекла или виновник ще е  HAARP. Къде е малкото здрав разум тогава? Видя се, че го има, когато доброволци заминаха за Варна и Добрич да помагат  в разчистването на щетите след наводнението. Вероятно здравият разум ще гласува и на изборите. Ще вярва, че нещо зависи от него и че промяната е резултат от  неговия вот. Ще избере увереността, че последиците от природните бедствия могат да бъдат преодолявани, а наводненията  - избегнати, когато зависи от контрола над речните  корита и язовирите. Разбира се, хората на два хаарпа и половина и десетина ванга ще бъдат мнозинство. Те ще бъдат убедени, че нищо не зависи от тях.  Че американците  са решили да установят своя Световен ред. Че баба Ванга е предрекла всичко, но българският народ не иска да се вслуша в думите й. Единственото, на което можем да се надяваме е, че тези, които вярват, че от тях зависи, ще бъдат мнозинство.     

 Александра Гюзелева
reduta.bg/v2/article/%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D0%B0%D1%80%D0%BF%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0




Гласувай:
27



1. getmans1 - Ама за
09.07.2014 22:36
руския аналог СУРА нищо не казват.
цитирай
2. mihala - Достави ми удоволствие. Точно и ...
09.07.2014 22:39
Достави ми удоволствие.Точно и ясно.Браво
цитирай
3. volvosweden - Ванга винаги познаваше
10.07.2014 12:18
но след като се случи дадено събитие;)
цитирай
4. injir - На българския народ не му трябва ...
10.07.2014 21:37
На българския народ не му трябва психотронно оръжие. От 23-годишното демократично управление съвсем изкука... Несигурността за утрешния ден и безработицата, липсата на достойно заплащане - все фактори , които променят психиката.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3635776
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930