Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.07.2015 19:53 - Първо танкове и чеченци, сега и генерали
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2100 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Украинските разузнавачи откриха поредното "доказателство", че руската войска воюва в Донбас. Всичко започнало с това, че украинските чудо-чекисти пратили в администрацията на американския президент power-point презентация с данни за няколко руски генерали, които уж ръководят войските на "сепаратистите".
Естествено темата бе подхваната от щатските медии, които обикновено не се затормозяват да проверяват фантасмагориите, които им пращат от Киев, и ги публикуват директно като доказани факти.
От руското издание Комерсант също решили да проверят доколко са достоверни тези обвинения и направили свое разследване, което по-скоро опровергава украинските заявления. Единственото, което не подлежи на съмнение в тази история е, че тези военни наистина са руски генерали. Останалото влиза в раздела "конспирология". Ето и подробности:

Генерал 1: Генерал-майор Олег Цеков по версията на Киев е работил на територията на Луганска област под псевдонима "Олег Турнов" и е командвал 2-а бригада на народната милиция на ЛНР. В Русия Цеков командва 200-а отделна мотострелкова бригада, разположена в Мурманска област на 10 км от границата с Норвегия. От бригадата отричат той да е пътувал в Украйна през последните месеци. Реални доказателства за присъствието му в Донбас киевските пропагандисти не представят.

Генерал 2: Генерал-майор Валерий Солодчук, командващ 7-а гвардейска десантно-щурмова дивизия в Новоросийск (Русия), а по версията на украинските пропагандисти – командир на 1-а армия на силите на Новоросия в Донецк. В щаба на дивизията отговорили на жерналистите, че Солодчук повече от година не командва дивизията и е бил назначен на друга длъжност. 

Генерал 3: Генерал-майор Сергей Кузовлев, според укролегендата, командва руските редовни войски (!!!) край Луганск. Оперативния дежурен в щаба на 58-а армия, където Кузовлев бил назначен за началник щаба през 2014, отговорил на изданието "Комерсант": "В момента той е тук и изпълнява длъжностните си задължения". Самият генерал отрича обвиненията по свой адрес. Никой не може да докаже и че край Луганск има руски войски.

Генерал 4: Генерал-майор Алексей Завизьон – Киев твърди, че той, криейки се зад псевдонима "Алагир", от януари 2015 се намира в Донецк и командва местното опълчение. В реалност Завизьон е бил задействан в създаването на оперативно-стратегического командоване "Север" (Русия), а Солодчук, "донецкият пълководец", е бил назначен на поста заместник командващия на Приморското общовойсково обединение на Източния военен окръг на Русия. Тяхната причастност към събитията в Украйна руските източници на "Комерсант" категорично отричат.

Генерал 5: Ген-майор Роман Шадрин, един от двамата, който наистина са били в Донбас, но... първо, той е военен пенсионер от 2012г. Второ, той твърди, че пътува в Донбас и се занимава с организацията на доставки на хуманитарна помощ от Русия, а не командва бойни подразделения.

Последен в списъка е Анатоли Баранкевич, който в Киев е наричан военен съветник в самопровъзгласената ЛНР. Руската армия той напуска през 2004г. в званието полковник. През 2008-а той е ръководил отбраната на Цхинвал (в непризнатата кавказска република той е бил министър на отбраната и член на местния съвет по безопасност) по време на Южно-осетинския конфликт през 2008г. Според осетински доброволец в батальона "Восток" Баранкевич заминал за Донбас в края на 2014. Журналистите не успяват да се свържат с него.

Американското издание Bloomberg в опит да придаде на тази история по-правдоподобен вид публикува и снимки на гореспоменатите генерали, но всички те се оказаха взети от интернет и направени на територията на Русия.    



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3236099
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930