Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2011 10:20 - Проект за безплатно и легално сваляне на торенти
Автор: torrentstream Категория: Видео   
Прочетен: 6713 Коментари: 1 Гласове:
1



 Проблемите, които съществуват в Р2Р мрежата, са познати на всички и всеки има свое виждане и решение на въпроса.
Ние също искаме да предложим наше решение на проблема, което може би ще се окаже най-добрият вариант, във всеки случай  по добър от тези което сме разучили. За това който знае по-добро решение и идеи , напишете ги, ще Ви бъдем признателни.

Какъв е основният проблем, пречещ на масовото и свободно разпространение на видео съдържание в мрежата?

Повечето от притежателите на авторско право чрез консервативни методи защитават своите права, максимално ограничавайки появяването на техните продукти в Интернет, като преди всичко със своите ограничения си вредят само на себе си.
Нима може да си защитят правата и интересите в такава високо технологична мрежа като Интернет, която достига до различни държави със свое законодателство, само със стандартни консервативни методи?

Това е невъзможно и нереално!

В повечето случай разпространението на видео съдържание не може да се квалифицира като незаконно, отчитайки това, че разпространителите на тези файлове нямат никаква материална полза, не използват незаконни методи за придобиването на тези файлове. Освен това, повечето от държавите не могат да ограничат това разпространение, поради своите конституции и законодателни норми. Тези условия позволяват на потребителите на торент мрежите свободно и легално да си предават файлове.

Опитите чрез закони да се ограничи свободният безплатен обмен на видео съдържание, със санкции, са смешни и нереални. Те успешно се атакуват в съда от защитниците на конституционните права. Очевидно, че такива закони явно противоречат на конституциите и  законите на повечето от държавите и никой нищо не печели от тези ограничения, като най-големият губещ са притежателите на авторските права. А опитите на директният тормоз върху торент тракерите води до юридическо усъвършенстване на тези уеб проекти и като резултат следват прости решения- прехвърляне на такива сайтове в страни с либерално законодателство.
В края на 2007 година Световната търговска организация официално разреши на Антигуа и Барбуда да нарушават правата на интелектуална собственост, принадлежащи на американски компании.
От недавно публикувано изследване на Нюйорският университет, беше установено,че изхарчените милиони долари от асоциациите на притежателите на авторски права, такива като MediaDefender, просто за дадени напразно.


Какво следва от неразумните силови действия за ограничаване на свободното разпространение

   * Съгласно от данните на  изследователската компания Big Champagne, броя на потребителите, използващи торент мрежите за гледане на видео съдържание по Интернета, за последната година са се увеличили в два пъти!
   * Собствениците на авторски права търпят финансови загуби, финансирайки неефективни методи за защита на своите права и интереси, а и не получават огромни суми за своя труд, поради отсъствието на механизъм за получаване на приходи от своите продукти.
   * Стандартните действия за защита на авторското право, като налагане на смешни, обречени на неуспех ограничения, ще доведат до непредсказуеми последствия: Вече се създават напълно анонимни, със системи за кодиране на данните, безконтролни торент мрежи, които могат напълно безпрепятствено да разпространяват материали с всякакво съдържание (расова дискриминация, детска порнография, тероризъм и т.н. )


И тази ситуация се създава на фона всекидневното  увеличаване на  милионите потребители, получаващи  скоростен достъп в Интернет.
Всичко това е резултат от отсъствието на ефективна маркетингова стратегия, което пречи  на притежателите на авторско право да получат съответното възнаграждение за своя труд.

Какво да се прави? :

   * Да се борим с прогреса и да се продължи със скъпо струващи неефективни системи за защита на интелектуалната собственост и интереси?
   * Да продължим да защитаваме своите интереси , пренебрегвайки интересите на други ?!
   * Да наричаме стотици милиона потребители пирати и да съдим всички подред ?!
   * Да дадем свобода на  юридическата корупция и нов източник на доходи на алчни адвокати и съдии, които ще изнудват тези притежатели на авторско право, неспособни да намерят друг начин  да си получат възнаграждението  за своя труд?!


Разбира се, всеки решава сам какво решение да приеме, но почти всеки разбира, че единственият начин да премахнем нелегалните торент файлове от Интернет и  Р2Р мрежата, е да се легализират съществуващите или просто да напълним Р2Р мрежата с легално съдържание. Друг начин НЯМА!

Стара народна мъдрост: Клин, клин избива!

Естествено, без наличието на ефективен инструмент, осигуряващ съответното заплащане на притежателите на авторското право за техният труд, не може да се изгради никаква ефективна маркетингова стратегия, и съответствено е нереално да се напълни Р2Р мрежата с легално съдържание.

Безусловно, има и още една причина, препятстваща свободното разпространение на видео съдържание, но тя е далече от интересите на притежателите на авторското право, и още по далече от интересите на потребителите. Това е консервативната система за дистрибуция, със своите правила и условия. Но технологиите се развиват въпреки харесва ли се това на някой или не. Ще им се наложи да коригират своите правила и маркетингови стратегии.  

Нашето решение на проблема

Комплексна, автоматизирана система осигуряваща взаимодействието, отчета и защитаваща интересите на: авторите/притежателите на видео съдържанието; собствениците на уеб ресурси и разработчиците на специализирани продукти; рекламодателите и медия агентствата, а най-главното на потребителите на  Интернет, които искат по легален начин да гледат, качват и свободно да си обменят всякаква видео информация.


1. Притежателите на авторското права трябва да получават доходи за своя труд
  2. Собствениците на сайтовете трябва спокойно да развиват своите уеб проекти и да имат финансов ресурс за това
  3. Потребителите трябва свободно, безплатно да продължат да качват гледат и обменят видео файлове.


Разпределяне на доходите:

25% - За притежателите на авторското право
25%- За уеб сайтове и Ъплоудъри
25% - За рекламни агентства
25% - За сервиза


За всяко използване на плеъра приблизително 1$ , ако рекламите са заети на 100%

Всички разбират, че безплатен обяд няма и някой трябва да плаща. Единствените заинтересувани да платят този банкет са - Рекламодателите!

За тях е създадена ефективна система за техните реклами, осигурени са рекламни инструменти и функции.Тъй като те поръчват музиката.
Рекламите предоставени от Рекламодателите нямат никаква връзка с видео файла, тоест рекламите ще се показват при прегледа на всеки филм чрез торент.
Всеки плеър с филм се зарежда за 2-3 минути, и точно през тези минути ще се реализират рекламите. Това решение осигурява рекламна площадка с максимална аудитория и естествено ще бъде високо ефективна.  Такава възможност се предоставя само от единични световни рекламни площадки!

Ползата за притежателите на авторското право

Може някой от тях да искат много за своя труд, но това зависи и от техния конвертируем продукт. Или ако е търсен и гледан много , естествено и печалбата ще бъде голяма. А и отпадат веригите за дистрибуция, които също искат своя дял, следователно повече остава за автора на продукцията. А възможността да получат своя хонорар е реална, както се казва - по добре нещо отколкото нищо.

Достатъчно ли ще получават?  Вижте пример:

По данни на компанията Big Champagne, сериала «Герои», е бил нелегално гледан от 54 милиона потребители. Ако предположим че всичките тези зрители гледат по нашата система, то дохода щеше да бъде в размер на около (0.25*54 000 000) = 13.5 милиона долара за всяка серия, или 162 милиона за 12 серии. Разбира се, че едва ли е възможно да накараме всички да гледат чрез нас, но целта ни е да останат всички доволни.


Основен принцип на нашата система - всички участници трябва сами да направят своя избор, без ние да ги молим за това.
За това, технически и юридически е създадена основа която позволява на всички участници взаимноизгодни отношения и не позволява на никоя от страните да диктува своите условия. С основен принцип- равноправие между всички участници в проекта и в разпределението на доходите.

Ползата на притежателите на тракери и Ъплоудъри

Нито един тракер не може да достигне такива задоволителни финансови резултати каквито предлагаме ние, същото важи и за Ъплоудърите, не само ще им се казва -благодаря , но и имат възможност да получават доходи за всеки обработен от тях филм.
За това как може да стане това, подлежи на допълнителни инструкции, ПИШЕТЕ НИ!


Какво получава обикновеният потребител?
1.Удобство

   * Напълно функционална система VOD ( видео по заявка ) от BitTorrent мрежата. С един клик гледа и сваля видео файлове, без чакане!
   * Удобно публикуване на видеото. Показване на филма на своите приятели чрез Социалните мрежи или публикуването му на други сайтове или блогове чрез код.
   * По- качественно, без аналог, възпроизвеждане на видео.
   * Удобно меню за избор на серия, ако филма е сериен, настройка на екрана, включване/изключване на субтитри, на цял екран и т.н.

2.   Легално съдържание и възможност за разпространение

Какви са неудобствата?

Най-голямото  «неудобство» за потребителите ще е гледането на реклами при зареждането на плеъра, вместо черен екран.

Потвърдени формати:

Pre-Roll  – рекламен филм  демонстрира се преди началото на филма. Продължителността на рекламният блок ще зависи от времетраенето на рекламата филма - от 30 секунди до 5 минути.  
Post-roll— рекламен филм , който потребителя ще вижда след края на филма.
PR placement (неагресивна реклама) - оформяне на страницата с плеъра, във фирменият стил на рекламодателя или неговото използване в дизайна на страницата с плеъра, визуална презентация на продукти и логото на фирмата.

Възможно е, да се допусне  реклами и по време на «пауза», но това е още под въпрос.

Внимание! Никаква реклама по време на филма НЯМА ДА ИМА!!

Вмъкване на реклама в самият филм и лога НЯМА ДА ИМА!

Нищо, което може да попречи на гледането филмите НЯМА ДА ИМА!

Благодарение на централизираната система за показване на рекламата, може да се контролира качеството й.

Разбира се, ще предоставим опция на потребителя, да могат да изключват рекламата, но платена, равно на платената сума за  нейното показване, платена от рекламодателя.

Обобщение: Няколкото минути изгубени за гледане на рекламата, преди началото на филма, вместо дългото очакване при сваляне на филм , могат да създадат абсолютно нови условия и възможности в развитието на BitTorrent мрежата и свободният достъп до видео информация, както в развитието на тракерите, преминавайки на по качествено съдържание и на  легализирането им.   

Източник:  http://kinoarena.info






Гласувай:
1


Вълнообразно


1. ribarev - Бих се възползвал
07.02.2012 15:55
Ако имаше възможност да си избереш и пуснеш някой филм, легално, без да нарушаваш авторските права, срещу едно наистина съобразено с Българските заплати заплащане. И не да го купя филма, а просто да го гледам веднаж, за лично ползване. Цената не би трябвало да е висока.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: torrentstream
Категория: Видео
Прочетен: 152702
Постинги: 3
Коментари: 30
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031