Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2010 19:40 - Защо световната финансова криза ще подмине Булгаристан
Автор: svet80 Категория: Политика   
Прочетен: 1479 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.03.2010 19:41


 
Само ден след като беше издигната кандидатурата на Ебет Емен Тошкоолу (от знатен татарски род скотовъди) за башбакан на Потурнашката комисия (най-висшия орган на съюза на Булгаристан, Афганистан, Анадола, Кюрдистан и Ивицата Газа), Министъра на алъш-вериша и далаверата на Булгаристан Пламен Черешоолу успокои местните селяни и бизнес, че в страната не се очакват последици от световната финансова криза. Според него Бурканфинанс, Кукурузхамбар и Дюшеккредит в Булгаристан са стабилни, и единствено природно бедствие, като пожар и наводнение може да им навреди. Това прозвуча не много обнадеждаващо, имайки впредвид статистиката която показва, че откакто ресорът бе поет от Ебет Емен Тошкоолу, природните бедствия в Булгаристана нарастнаха с около 350 %. Припомняме, че ревизия на Потурнашкия съюз с радост установи, че около 250 млн. потуро, предназначени за бедствия са били внесени в хазната на ДПС (Движение за Потурнашко Съединение) по случай Рамазан Байрама още по време на наводненията от 2006 г., когато някои пострадали потурнаци все-още чистиха калта от колибите си. Оттогава международния рейтинг на Ебет Емен Тошкоолу е ударил таван и е сериозна предпоставка за избирането й за башбакан на Потурнашката комисия. Освен това бизнесът в Булгаристан е стабилен и не се очаква масово напускане на фирмите от лешперници, работещи за висока заплата – около 300 потуро. С установените практики от 15, 16 и 17 век на раздаване на шамари, ритници и псувни от страна на шефове към подчинени, булгаристанския бизнес се е доближил максимално до нормите в останалите потурнашки държави членки. Масовите случаи на уволнение на служителка след забременяване от страна на местния бизнес бе определен от Кабул, като един висш хуманен акт на загриженост за децата – бъдещето на Булгаристан и Потурнашкия съюз.

Наша читателка от Диарбекир ни разказа интересна история, типичен случай при кандидатсване за работа във водеща местна фирма, вносител на луксозни боклуци – ЕТ “Мизерис Циганис” (с офис някъде около хотел Кемпински-Шалварски). Служителката човешки ресурси и секретарка на шефа се държала, грубо и нахално, оставяйки много добро впечатление у кандидатите. На исканата от кандидатката заплата, тя отговорила “Цели 700 потуро за офис асистент! В нашата фирма всички работим без пари от уважение към шефа. На някои празници получаваме по 300 потуро, колкото да можем да си купуваме храна, тютюн и понякога сапун.” За сметка на това обаче при одобрение още на първата седмица и било обещано романтично пътуване с шефа-грък за изложение в Анталия и двадесет дни пробен период без трудов договор! Естествено бил споменат огромният брой CV-та и кандидати, изразили желание да работят с двете си висши образования на престижния пост във въпросната фирма. За съжаление невъзможността да лъска подметки и да работи с прахосмукачка превърнала целта в непреодолима за нашата читателка. 

В изявление пред медиите баканът на Булгаристанската Стопанска Камора – Аллахнасрала (от араб. “дар от Аллаха”) Даньоолу, съобщи за опасна тенденция на зачестяващи случаи на натиск от страна на служители върху техните началници с искане на по-висока заплата – 900-1000 потуро. Той веднага подчерта, че тези искания са неприемливи за БГ-бизнеса, и че при нужда незабавно ще бъде внесена висококвалифицирана работна ръка от пещерите на Анадола и Афганистан. Аллахнасрала Даньоолу добави, че едиственият изход за такива престъпно-некоректни елементи е да напуснат Булгаристан в посока запад към пустините на Европейския съюз. Под сурдинка той призна, че бизнесът в Булгаристан не чуства кризата, но говори много за нея, тъй като по този начин не пести допълнително пари от заплати и кара служителите да се чустват сигурни на работното място и свободно да изразяват мнения. По този начин заплата от около 600 потуро с данъците се счита за много добро попадение, а 800 потуро направо за дар от Аллаха. Даньоолу определи инвестиционния климат в страната като отличен и прогнозира наливане на милиони свежи потуро от големи транснационални и средноазиатски инвеститори. Според него икономиката на Булгаристан все-още предлага по-добри възможности за инвестиции от икономиките на Мозамбик и Сомалия, въпреки че икономисти от изостаналия капиталистически свят отдавна спорят по този въпрос.

http://ibox.bg/users/nostradamusbulgarvs@gmailcom/blog/


Тагове:   криза,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svet80
Категория: Политика
Прочетен: 1704702
Постинги: 36
Коментари: 746
Гласове: 497
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930