Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2010 12:35 - “Дженерал моторс” фалира, обаче у нас – МОЛ до МОЛ-а
Автор: svet80 Категория: Политика   
Прочетен: 3304 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 27.03.2010 12:42


 
Преди седмица в София отвориха нов МОЛ. Както обичаме да се хвалим още от Тодор-Живково време – най-големият на Балканите. Малко преди това пък се откри аутлет център – и той най-големият на Балканите. Още на три-четири места в столицата и тук-таме из провинцията се правят молове, всеки от тях за стотици милиони евро, и то във времена, когато повечето големи компании по света замразяват инвестиции и уволняват персонал.


ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

В същото време из цялата държава пътищата и улиците са дупка до дупка и кръпка до кръпка. Само в София според заместник-кмета Любомир Христов са нужни милиард и половина лева за ремонт на улиците. Какви милиард и половина, 14 милиона евро били нужни, за да се справи общината със задръстванията, обаче тя ги няма, та тъй и ще си живеем - задръстени.

И питат любознателните журналисти – как така, като е криза, никнат МОЛ до МОЛ и аутлет до аутлет. А любезните инвеститори им отговорят горе-долу така, в характерен стил: Въпреки интензивното строителство в последно време шопинг площите в столицата и големите градове все още са недостатъчни.

Браво.

Може улиците да ни са само в дупки, да сме потънали до гуша в мръсотия, да затваряме болници и училища, обаче сме шопинг №1 на Балканите, The best in the World, абе в цяла Европа, рийш ли.

Истината е малко по-различна от шопинг обяснението. МОЛ-овете никнат, защото – това е много просто – парата не стои мирна.

А откъде е дошла тази пара?

Също много просто. Дошла е от АЕЦ “Белене”, където от 1 милиард и двеста милиона лева документирани и осчетоводени досега поне половината са откраднати, от “Цанков камък”, където са гушнати почти толкова, от всяка година кражба на по три милиарда Данък добавена стойност, от шашмите с еврофондовете, където се отпускат пари за крави, обаче с тях се вдигат хотели по морето и МОЛ-ове, от 22 километра път за 222 милиона лева, от ежедневно, безотказно, безмилостно източване на държавата, на нашия труд.

И по Станишево, и по Бойко-Борисово (всъщност повече Симеон-Дянково) време държавата прибира 43 на всеки 100 изкарани от българите лева. Това е най-високият показател в цяла Европа, може би и в света.

С толкова пари държавата може да светне – ако не веднага, поне за един мандат. Обаче не светва, а тъне в мръсотия, кал, мизерия и във все повече беднотия.

А не светва, понеже поне половината пари изчезват яко дим още щом се появят в хазната. С тях се строят МОЛ-ове, бизнесцентрове, хотели по морето и планината, купуват се “Бентли”-та и “Ламборджини”-та и се заделят за швейцарските сметки.

С другата половина държавата - как да е – функционира.

Виждаме как функционира – затваря болници, реже пенсии, спестява осигуровки, икономисва от образование.

Обаче пък какви хубави МОЛ-ове имаме, а?
http://news.expert.bg/?id=133475




Гласувай:
6



1. edinman - Поздрав за поста!
27.03.2010 14:11
"А не светва, понеже поне половината пари изчезват яко дим още щом се появят в хазната. С тях се строят МОЛ-ове, бизнесцентрове, хотели по морето и планината, купуват се “Бентли”-та и “Ламборджини”-та и се заделят за швейцарските сметки."
*********************************************************************
Тук си ужасно прав!Гърци и евреи услужливо помагат за прането на българските мръсни пари!Едни тънат в лукс и парвенющина а други в мизерия и безнадежност!
цитирай
2. misbis - браво
27.03.2010 14:47
много точен анализ
цитирай
3. lambo - Зад всеки такъв строеж, стои една кражба
03.04.2010 11:43
Но голяма кражба, от "големи" политици и чиновници. Само на "Слънчев бряг" са изпрани неколко десетки милиарда откраднати от нас пари.

Случаят със Мургина обаче показа, че голяма част от парите се крадат още от данъчното, тоест ПРЕДИ ДА ВЛЯЗАТ В БЮДЖЕТА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svet80
Категория: Политика
Прочетен: 1701412
Постинги: 36
Коментари: 746
Гласове: 497
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031