Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2010 22:03 - Да бръкнем в гъзЪ на банките Автор: chergar
Автор: svet80 Категория: Политика   
Прочетен: 4140 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 12.04.2010 22:05


 image


На тези дето са взели ипотечни кредити и се чудят как да ги изплащат искам да кажа, че сега е момента да бръкнат в гъзъ на банките, вместо да се гърчат от усилия да изплащат, все по-увеличаващите се вноски по кредита си. Защото, както повечето от вас вече са разбрали, банката винаги може да промени условията и увеличи лихвите по кредита дето ви е отпуснала, а вие можете само да плащате.Това се отнася особенно за тези, дето са взели кредити, през последните 5 години и ще трябва да ги плащат поне още 15 – 25 години. Колкото по-скоро сте взели кредита, толкова по-малки ще са загубите ви, ако спрете да го изплащате. Когато сте вземали кредит, цената на жилището ви е била да речем 100 000 лв. Вие сте дали 10 – 15 хиляди , а останалите около 85 000 лв. ви ги е отпуснала банката.  Тя обаче начислява лихви върху тях и в края на тези 20 – 30 години , през които ще трябва да плащате, вие ще сте и върнали почти двойно , или близо 160 000 лв. Заедно с  вашите пари, излиза, че жилището ще ви струва 170 000лв. Докато не изплатите ипотеката, банката е реалният собственик на имота, а вие само се грижите за доброто му състояние. В момента , обаче вашето жилище струва поне с 40% по-малко, отколкото, когато сте го купували. Тоест сега цената му е 60 000лв. ( Всеки от вас може да провери колко върви жилище като неговото в момента и сам да си направи сметката.) Какво се получава, с парите които ще платите на банката, в момента бихте могли да си купите не едно а цели три жилища като вашето. Е, заслужава ли си тогава, да продължавате да се мъчите, да плащате, особенно ако не виждате в близко бъдеще, подобрение на финансовото си положение. Ако имате пари, тогава пък съвсем си е загуба на средства да плащате тройна цена, за нещо което не струва толкова. Сега е момента да отидете в банката и да им дадете ключовете от жилището им, щото то дефакто си е тяхно. Нека те да си бият главата, как да си избият парите след като са дали 85 000 лв. , а сега то струва 60 000. Не се връзвайте на някакви си там предоговаряния. Банките никога не ви казват пълната истина, те ви манипулират и залъгват. Отрежете ги и ги оставете да затъват в лайната дето са си ги изсрали. Или както казваше баба ми: „Лаком гъз – лапа пръст“. Това е засега, но ще има и още.

http://neverojatno.wordpress.com/2010/04/10/guuz/


image



Продължаваме да бъркаме в гъзъ на банките, въпреки, че както стана ясно, те са те направили роб за цял живот. Въпреки това има начини да се справим с тяхната наглост. Започваме първо с крайните варианти. Вие сте роб. За да се освободите от това положение, историята ви дава две възможности:

Първата възможност е въстание на робите. Това може да стане само ако всички изпаднали в положение да не могат да погасяват кредитите си се обединят и застанат заедно срещу банките. Нека не забравяме, че вие сте част от държавата, а държавата не е притежание на банките. Масовите протести  с настоявания да се променят законите от такива в полза на банките към такива в полза на потребителите са един много силен инструмент. Все пак вие избирате тези които правят законите и бихте могли да изискате, да се съобразяват с вашите нужди а не с тези на банкерите. Това разбира се е вариант, силно зависещ от способноста ни да общуваме един с друг и да се сдружаваме, не само във виртуалното пространство. Толкова за първия вариант.

Вторият вариант е бягството на роба. Този вариант, се предпочита от тези които иска да се спасяват поединично и  предполага да изберете за бягството си страна, където няма опасност, да ви застигне банкерската ръка. Предварително трябва да сте продали всичко което имате и не можете да вземете със себе си и с така набрания финансов ресурс да стартирате един нов живот. Този вариант е рисков, но същевременно при успех, можете да гарантирате свободата си, вместо да сте доживотен роб на банковата система. Вие избирате.

За тези които не им допадат тези варианти има и трети, опиращ се на сегашното законодателство, което ви дава някакъв шанс, все пак да бръкнете в гъзъ на банкерите. За целта обаче, вие трябва да положите усилия и да се запознаете със законите касаещи отношенията ви с банките. Ето няколко абзаца, които ще са ви от полза:

Според чл.444 (7) от ГПК изпълнението не може да бъде насочено върху жилището на длъжника ако той и някои членове на семейството му, с които живее заедно нямат друго жилище. Ако жилището обаче надхвърля жилищните нужди на длъжника и членовете на семейството му (определени са с наредба), надвишаващата част от него се продава. Според тази наредба не може да се насочва принудително изпълнение ако не се надхвърли определената от МС норма. Според чл.2 от Наредбата за жилищните нужди на длъжника и членове на неговото семейство несеквертируемото имущество за едночленно семейство е 25 кв. м жилищна площ, за двучленно – 40 кв. м, за тричленно – 55 кв. м, за четиричленно – 70 кв. м, за семейство с 5 и повече членове – по 15 кв. м повече за следващите членове. Над определените размери жилището на длъжника се продава. При изчисляване на жилищните нужди на длъжника не се включват самостоятелните кухни, трапезариите (когато няма място за хранене), кухненските боксове, вестибюлите, както и обслужващите и спомагателните помещения. Необходимите изчисления се правят единствено върху площта на дневни, спални, детски стаи, трапезарии (когато има място за хранене).

Ето още няколко съвета на прима виста, ако не можете да плащате ипотечния си кредит: Прехвърлете, цялата си останала собственост, ако имате такава, на трето лице. Например родител или друг роднина на когото имате доверие; Второ не мислете, че съдия изпълнитела може да вземе всичко от дома ви, има строго определена собственост, която не-може да отнеме. Поровете се в законите; Трето, не се притеснявайте , че може да ви запорира заплатата, защото и там има ограничения наложени със закон. Още повече, че голяма част от работодателите ви осигуряват на заплата по-малка от тази която получавате, така че банката не може да има претенции върху пари които вие официално не получавате.  Успех в борбата с банкерската алчност. Ще има и още!

http://neverojatno.wordpress.com/2010/04/11/guuzaa/


Тагове:   автор,   МОШЕННИЦИ,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. rexi - ВСИЧКИ ДА СЪДЯТ БАНКИТЕ
10.03.2011 19:57
ВСЕКИ КОЙТО Е ОЩЕТЕН ОТ НЕКОРЕКТНО ОТНОШЕНИЕ НА БАНКИТЕ ТРЯБВА ДА ГИ СЪДИ ДО ДУПКА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svet80
Категория: Политика
Прочетен: 1701424
Постинги: 36
Коментари: 746
Гласове: 497
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031